SOOH

  

WATERWONING "DE BOOMHUT"
watervilla voor Steigereiland op IJburg Amsterdam

 

Architect> SOOH ism Hollands Zicht, ontwerp> Derko-Jan Dollen & Angela Holterman, programma > drijvende woning, opdrachtgever > particulier, constructeur > BSH Bouwadvies, aannemer > van de Water Arkenbouw, daktuinsysteem > van Ginkel Groep, fotograaf > Katja Efting, locatie > Steigereiland Ijburg Amsterdam, status > ontwerp 2007, opgeleverd aug 2010.

Op het steigereiland van IJburg in Amsterdam is plaats voor 36 drijvende woningen (woonarken) die in particulier opdrachtgeverschap zijn/worden gebouwd. De woning bestaat uit een souterrain (betonnen caso) een begane grond en een verdieping.
In het souterrain waar een patio onder waterniveau zorgt voor extra daglicht bevinden zich de slaapkamers en de badkamer. Op de begane grond ontstaat door de verlaagde vloer en de grote ramen directer contact met het water. De woonkeuken op de verdieping loopt door een grote openslaande pui over in het ruime, door de berging begrensd, beschutte dakterras, welke ook bereikbaar is via een buitentrap (achterom).
Op alle lagen van de woning is beplanting zichtbaar. Blauwe regens en varens in de patio in het souterrain, verschillende grassen in de tuin op begane grondniveau en in de toekomst een sedumbegroeiing op het dak. Beplanting geeft kleur en levendigheid aan het wonen op het water en verhoogt de isolatiewaarde.

Media:
> duurzaamgebouwd.nl
> architectuur lokaal.nl
> architectenweb.nl
> e-architect.co.uk
> de Telegraaf, woonkrantbijlage

 

 

 

 

 

 

> naar de foto's van de bouw

 

 

 

 

 

 

 

 copyright © 2012 SOOH