SOOH

  

WOONHUIS HAVENKWARTIER DEVENTER
stoer wonen aan een tuin in het havengebied van Deventer

Architect SOOH ism Hollands Zicht, ontwerp > Derko-Jan Dollen en Angela Holterman, programma > woonhuis van ca 200m2 b.v.o, opdrachtgever > particulier, calculatie > calculatiebureau Journée, locatie > Havenkwartier Deventer, status > voorontwerp 2012

Nieuw leven in een oud havengebied. Onze opdrachtgevers gaan ‘wonen aan de tuin’. Midden in het stoere havengebied liggen rond een gemeenschappelijke binnentuin een aantal vrije kavels. Het ontwerp voor een van deze woningen is een weerspiegeling van de lokatie.

Een harde stoere gevel aan de straat en een natuurlijke maar wel robuuste gevel aan de tuin. Eenmaal binnen in de woning openen de ruimtes zich naar de tuin op het zuiden. Het hele huis bestaat uit een aaneenschakeling van ruimtes die wel echt als ruimtes voelen (het is geen loft woning). Vides en niveauverschillen maken het contact tussen de verschillende ruimtes. De draagconstructie, balken en (half)hoge wanden scheiden de ruimtes van elkaar. Naarmate je hoger komt in het huis zijn de ruimtes meer prive en meer van elkaar gescheiden.

  

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 copyright © 2012 SOOH